LightGrid je novi vanjski bežični sustav kontrole za uličnu i cestovnu rasvjetu.

Jedinstvena tehnologija unutar tog sustava, omogućava daljinsko upravljanje i nadzor svih rasvjetnih tijela kroz  web sustav centralnog upravljanja preko centralnih poslužitelja za upravljanje koji su zaštićeni visokom razinom enkripcije.
Kontrola rasvjete omogućava pojedinačno programiranje svake svjetiljke, u svakoj ulici te  pojačavanje i smanjivanje rasvijetljenost prema potrebama. Također se pruža mogućnost brze detekcije i ispravljanja problema kako bi se minimizirale komplikacije. Ugrađeni GPS uređaj omogućuje da se zna točan položaj svake svjetiljke, što pak omogućuje potvrdu instalacije i učinkovitije održavanje.
Sustav ima mjerenje stupnja korisnosti što znaći da možete kontrolirati potrošnju i znači da plaćate stvarnu potrošnju energije, s točnošću mjerenje do ±1%.  Pošto je kontrola napravljena u jednom dijelu, nije potrebna dodatna elektronika, a potrošnja energije je <2W.
LightGrid  čini sustav kontrole dostupnim bilo kada i bilo gdje.
Na temelju podataka dobivenih od sustava upravljanja, korisnici mogu provesti pametniju strategiju za uštedu energije  i to kroz preciznije uključivanje i uključivanje rasvjete, posebno na prometnicama s niskom razinom prometa.

Ostale mogućnosti uključuju: 

·        Lako ažuriranje/nadogradnju programskih datoteka

·        Slanje automatskih e-mail obavijesti  o pogreškama i potencijalnim kvarovima

·        Prikaz GPS koordinate u Google Maps formatu

·        Jednim klikom prezentira  podatke o stvarnom osvjetljenju

Više na: http://www.gelighting.com/LightingWeb/emea/products/highlights/lightgrid-outdoor-wireless-control-system/overview/