Pametni sustav za upravljanje vanjskom rasvjetom

Današnja moderna tehnologija dovela je sustav vanjske i cestovne rasvjete na novu razinu. Osim same svjetlosti i uloge rasvjetljavanja, rasvjetni sustav može pružiti daleko više mogućnosti, od upravljanja razinom rasvjete, preko dojave i kontrole kvarova, pa preko objedinjavanja sve gradske usluge pod isti sustav.

STELARIA je novi ELT-jev sustav, osmišljen za upravljanje cestovnom rasvjetom. Koristeći pritom već otprije poznatu eSmart tehnologiju, STELARIA stvara vrijednost omogućujući korisniku kontrolu i upravljanje rasvjetnim sustavom putem robusnog i naprednog tehnološkog sustava, koji je dizajnerski upakiranu jednostavnu web aplikaciju. STELARIA predstavlja cjelovito rješenje koje uključuje sotwear, hardwear i komunikacijsku tehnologiju neophodnu za daljinsko upravljanje i kontrolu vanjske rasvjete.

STELARIA ima jednostavno i sigurno internetsko korisničko sučelje kojim se može upravljati bilo gdje i u bilo kojem trenutku s bilo kojeg uređaja spojenog na mrežu, pružajući informacije u stvarnom vremenu i preciznu kontrolu nad svjetiljkama za vanjsku rasvjetu. STELARIA dostiže najvišu razinu usluge i pune funkcionalnosti kada rade rasvjetna tijela opremljena ELT-ovim kompatibilnim LED driverom  eSMART povezanim na mrežne čvorove STELARIA, kao što su svjetiljka EXEYA. Nju osim elegantnog modernog izgleda, karakterizira i kvalitetna optička distribucija svjetla i zavidne tehničke karakteristike, za najzahtjevnije rasvjetne potrebe.

IDUS® (interoperabilne urbane usluge temeljene na podacima), u kombinaciji sa STELARIOM omogućuje interakciju infrastrukture za uličnu rasvjetu s drugim vitalnim gradskim uslugama, stvarajući tako pametni ekosustav. To korisniku omogućuje dobivanje, prijenos i obradu podataka proizvedenih od strane drugih gradskih službi, poput vode, otpada i upravljanja prometom, koristeći prednost komunikacijske mreže koja već postoji u rasvjetnim tijelima, ravnomjerno raspoređenih po cijelom gradu i okolici.