Living Lab Koprivnica

U krugu projektnih partnera i suradnika na Lenišću je održano svečano otvorenje Living Lab-a Koprivnica, koji je kao takav jedini u jugoistočnom dijelu Europe. Grad Koprivnica prvi je u Hrvatskoj uveo ovakvu vrstu suradnje privatnih tvrtki i jedinice lokalne samouprave u području javne rasvjete i pametnih rješenja za gradove. Na vitalnom području grada Koprivnice, u gradskoj četvrti Lenišće, predstavljena su testna polja pametne javne rasvjete. Living Lab je inovativni koncept testiranja javne rasvjete i primjene pametnih svjetlotehničkih rješenja.

Pozivamo sve zainteresirane da posjete naša testna polja u ulicama Mije Šimeka (http://skr.rs/CRR) i Tome Čikovića ( http://skr.rs/CRY), gdje mogu doživjeti primjenu pametnih gradskih rješenja, te se uvjeriti u mogućnosti i izgled novog sustava rasvjete.
Na područje živućeg laboratorija se pozivaju i znanstveno-istraživačke institucija kojima će biti omogućeno provođenje istraživanja za potrebe provođenja znanstveno-istraživačkih aktivnosti.

Trenutno su instalirane najnovije generacije LED svjetiljaka proizvođača Tungsram, i to svjetiljka SLBt 15W 4000K, u ulici Tome Čikovića i svjetiljka SMIx 65W 4000K, u ulici Mije Šimeka.