Gobo projekcije stvaraju blistavo, duhovno putovanje unutar katedrale u Metzu

Legendarna katedrala u Metzu u Francuskoj nedavno je proslavila svoju 800. godišnjicu, povodom toga organizirana su brojna događanja kako bi se istaknuo gotički spomenik, poznat po velikim vitražima koje je dizajnirao Marc Chagall. Program je uključivao i izradu iluminiranog teksta u cijeloj katedrali koji opisuje njezino duhovno i umjetničko nasljeđe. Dizajneri rasvjete u Quartiers Lumieres, u suradnji sa studijom za grafički dizajn Nouvelle Étiquette, integrirali su Rosco Image Spots® i Custom Glass Gobos u dizajn koji je utjelovio koncept duhovnog putovanja. Gobo projekcije bile su toliko učinkovite da ih je vodstvo katedrala odlučilo da se nastave koristiti.

Osnova dizajna je da se na putu posjetitelja instalira fragmentirani tekst, koji se može čitati bez definiranog naloga ili zabrana i bez fizičke intervenicje na objektu. Projekcije djeluju kao pozivnice: da podignemo pogled, da obratimo pažnju na detalj koji nam je promakao, da nas dirne poetska riječ. Tekst koji nam se jednostavno šapće, a koji će ponekad nestati kako bi napravio mjesta prirodnom svjetlu ili odsjaju vitraja.”

Kako bi to postigli korišteni su Image Spot gobo projektori koji su diskretno instalirani u različitim dijelovima katedrale kako bi projicirali poetski tekst na zidove, pod i stupove. Sadržaj, kreiran prema narudžbi, inspiriran srednjovjekovnim natpisima, pretvoren je u crno-bijele staklene goboe. Gobo dizajni su također ispravljeni kako bi se osiguralo da će tekst biti pravilno prikazan kada se projicira pod kosim horizontalnim i okomitim kutovima. Dizajneri su zatim upotrijebili odgovarajući pribor za optiku za slikovne spotove kako bi proizveli optimalnu veličinu slike na svakoj projekcijskoj površini. Uređaji se kontroliraju pojedinačno (DMX) i programirani su da se projekcije polako i suptilno pojavljuji i nestaju.

Više pročitajte u originalnom test:Gobo Projections Create A Luminous, Spiritual Journey Inside Metz Cathedral

Za sve detalje o GOBO projekcijama molimo da nas kontaktirate.